Search found 66 matches

by toadstorm
Thu Apr 08, 2021 3:59 pm
Forum: Installation Help
Topic: error when trying to activate MOPs +
Replies: 7
Views: 947

Re: error when trying to activate MOPs +

This is a bug caused by Houdini having multiple active network viewers. If you revert to one of the standard Houdini layouts, activation should work as normal. I'll patch this out eventually, it's just not always easy to tell which network viewer is the "right" one to create the activator in.
by toadstorm
Wed Feb 10, 2021 11:39 am
Forum: Using MOPs
Topic: MOPs explode with point deform
Replies: 2
Views: 388

Re: MOPs explode with point deform

This is a tricky one, because the original mesh is deforming so there's going to sometimes be gaps no matter what because the exploded primitives are effectively "rigid" and can't be deformed, only transformed. Additionally, areas where the mesh nearly collides (elbows and other tight intersections)...
by toadstorm
Wed Feb 10, 2021 11:20 am
Forum: Using MOPs
Topic: Orient instances properly around Normals
Replies: 2
Views: 256

Re: Orient instances properly around Normals

Hey Geoff, Part of the issue here is determining which way is the "right" orientation on a soccer ball. If you were to run Polyframe or MOPs Orient Mesh on the source geometry before you add those points, and you visualize the up vectors, you can see that it's hard to really know for sure what the u...
by toadstorm
Wed Jan 27, 2021 11:59 am
Forum: Using MOPs
Topic: MOPS Set Sequence - Tree Growth
Replies: 1
Views: 285

Re: MOPS Set Sequence - Tree Growth

Hello, The reason your expression doesn't work is because you can't accumulate a value (+=1) in SOPs without there being some kind of solver involved. It looks to me like you want the tree sequences to "activate" upon the falloff value being greater than zero? I'm attaching a HIP file that shows how...
by toadstorm
Sun Jan 10, 2021 2:07 pm
Forum: Bug Reports
Topic: MOPS Typography Error
Replies: 6
Views: 1376

Re: MOPS Typography Error

I responded to your email, but for anyone else watching this thread, the extrusion groups in MOPs Typography work fine, but the groups are packed along with the geometry. If you want to use the groups, you either need to unpack, or target the groups using Material Stylesheets.
by toadstorm
Sun Jan 10, 2021 1:10 pm
Forum: Bug Reports
Topic: MOPS Typography Error
Replies: 6
Views: 1376

Re: MOPS Typography Error

Is there any chance you can send me a sample file with a scrubbed CSV that's using similar formatting to what you were using initially? It sounds like a parsing error, but it's hard to know exactly what to repair without being able to reproduce the error exactly. Regarding the errors you're seeing, ...
by toadstorm
Sun Jan 10, 2021 12:24 pm
Forum: Bug Reports
Topic: MOPS Typography Error
Replies: 6
Views: 1376

Re: MOPS Typography Error

Hello! Sorry about the error reporting; this is a Houdini issue I've been trying to work through with SideFX for a while. It's pretty hard to properly show error reports on blackboxed nodes. Hopefully that can be fixed soon. Regarding the error you're seeing, I'm not able to reproduce it from here. ...
by toadstorm
Wed Jan 06, 2021 7:14 pm
Forum: Using MOPs
Topic: Move_Along_Spline1 Error
Replies: 1
Views: 616

Re: Move_Along_Spline1 Error

I'm not sure exactly what error you're running into, but if it's a VEX error, you just need to download a more recent build of MOPs. The latest Stable build, v1.3, should have the problem fixed. If you're still having trouble, please show me the exact error you're seeing.

Thanks!
by toadstorm
Sat Jan 02, 2021 6:44 pm
Forum: Installation Help
Topic: error when trying to activate MOPs +
Replies: 7
Views: 947

Re: error when trying to activate MOPs +

I think I know what the issue was... assuming you're using MOPs+ Indie, the bug has been fixed. If you re-download version 2021-01-02, it should activate. Please let me know if you're still having any trouble.
by toadstorm
Sat Jan 02, 2021 4:23 pm
Forum: Installation Help
Topic: error when trying to activate MOPs +
Replies: 7
Views: 947

Re: error when trying to activate MOPs +

Hmm, okay. It sounds like there's possibly something else going wrong with the installation process.

If you dive inside a SOP network and hit the Tab menu, do you see MOPs Plus nodes in there? They will throw license errors if you cook them, but you should still be able to see them.