camera blender not working in 18.5.532

Errors? Crashes? Unexpected behavior? Please report here. Attach .HIP files whenever possible to help with debugging.
themickg
Posts: 7
Joined: Wed Sep 29, 2021 5:57 am

camera blender not working in 18.5.532

Post by themickg »

]Hi
Unfortunatly the camera blender doesn't work here. I plug in my cameras but with Quaternion it doesn't work. The camera has a strange rotation, and doesn't follow the input-cameras at all. Only Euler does work, but is not recommended by the guy in the video. What am I doing wrong? Basicly I can t follow the video on you tube about the camerablender at all.
Even if I turn 'maintain focal point' on, it doesn't work. Camera is still wobbling around, and the focal point does the same as if this box is still unchecked.
Thanks
Mick
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
toadstorm
Site Admin
Posts: 117
Joined: Sun Sep 22, 2019 1:28 pm

Re: camera blender not working in 18.5.532

Post by toadstorm »

Hi there,

What version of MOPs Plus are you using? And is it possible for you to upload the hip file so I can see what might be going wrong in your file?

themickg
Posts: 7
Joined: Wed Sep 29, 2021 5:57 am

Re: camera blender not working in 18.5.532

Post by themickg »

Hey ,
Thanks for the quick response!
I downloaded
MOPsPlus_FX_20210913
please find attached the hip file
thx!
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
toadstorm
Site Admin
Posts: 117
Joined: Sun Sep 22, 2019 1:28 pm

Re: camera blender not working in 18.5.532

Post by toadstorm »

I think what's happening here is that the path being drawn before "maintain focal point" is enabled is conflicting with the focus distances you have set up for the cameras. The focus distances you have are all actually pretty good, and the default interpolation of the camera positions isn't bad. If you set "maintain distance" to zero, the final camera smooths out considerably.

themickg
Posts: 7
Joined: Wed Sep 29, 2021 5:57 am

Re: camera blender not working in 18.5.532

Post by themickg »

Hi thanks for your answer! Could you please tell me why quaternion is not working here? And to be honest, in my scene enabling 'mantain Focal Point' makes no difference at all. Camera is still wobbling around.Can you tell me what I did wrong?
In the gif upper is 'mantain focal point' off, lower part it is on. Is that supposed to look like that?
Well my question here is, if you do the first steps of the tutorial in Houdini 18.5.672 and the latest version of CB, does everything work as expected?

Thanks very much!
Mick
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
toadstorm
Site Admin
Posts: 117
Joined: Sun Sep 22, 2019 1:28 pm

Re: camera blender not working in 18.5.532

Post by toadstorm »

Is this the same scene as before? If so, try leaving "maintain focal point" on, and set "maintain distance" to zero. If it's a different scene, can you send me the hip?

themickg
Posts: 7
Joined: Wed Sep 29, 2021 5:57 am

Re: camera blender not working in 18.5.532

Post by themickg »

The gif above shows the scene from yesterday with 'maiintain distance' at 0 and 'maintain Focal Point'on and off.
Looks the same to me.
About Quaternion->
I made a completley fresh scene, build 4 cameras, and placed the camblender. then I connected the cameras.
Quaternion is not working here, please have a look, thx a lot!

Mick
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by themickg on Thu Sep 30, 2021 8:18 am, edited 1 time in total.

themickg
Posts: 7
Joined: Wed Sep 29, 2021 5:57 am

Re: camera blender not working in 18.5.532

Post by themickg »

when I try to open the file I sent you yesterday, I get this warning. Mayby you know whats going on. Did I make something wrong in the installation?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by themickg on Thu Sep 30, 2021 8:19 am, edited 1 time in total.

User avatar
toadstorm
Site Admin
Posts: 117
Joined: Sun Sep 22, 2019 1:28 pm

Re: camera blender not working in 18.5.532

Post by toadstorm »

It looks like you don't have regular MOPs installed properly. You need MOPs to run MOPs Plus.

themickg
Posts: 7
Joined: Wed Sep 29, 2021 5:57 am

Re: camera blender not working in 18.5.532

Post by themickg »

ok, I will reinstall Mops, maybe I did something wrong there!
Thx!!

Post Reply